film/rum & erindring

”Stacking of Memories” en dokumentarfilm om stilhed og fortrængning – Igangværende – CPH Film Company

Minderne fra fortiden er erindringer der generindres. Minder der er blevet undertrykt for at undgå smerten af virkeligheden. Den generindring af visse begivenheder kan uventet blive vakt til live gennem mange forskellige begivenheder. Et sted, en lyd, et strejf af et duft eller en begivenhed er alle udløsende faktorer, der kan gøre det muligt at generindre. Filmen tager afsæt i 3 generationer og viser hvordan hver generation bearbejder og identificerer sig med familietraumer og usagte familie historier. Med tesen om at erindring er nedarvet i cellerne møder vi i dette personlige portræt Alix Landau Brijatoff – en enfant terrible på 72 år bosiddende i Paris. Alix har i de sidste 10 år brugt sin tid på bla. at genskabe sin families hukommelse og erindringer igennem Dagbøger /Litteratur/Teater og events/udstilling. Filmen er en rejse i tid og sted og tager os fra bl.a Paris – Riga – Tel Aviv – New York og Paris.

Alix Brijatoff - First at KGB House Riga 2014                   Paris - 2015

 

From Bauhaus to Tel Aviv – en film om rum og erindring.

Fascination af et sted – Animation.

Det startede med at jeg troede jeg skulle lave en film om arkitektur. I min fascination af byen Tel Aviv, lå der en kobling mellem arkitekturen og Bauhaus traditionen. Tel Aviv er verdens største Bauhaus by. Tel Aviv blev Unesco certificeret I 2003, hvilket har betydet national fokus på de 4000 Bauhaus værker, der er koncentreret I byen. Fremgangsmåden skulle være et kryds mellem den filmiske billedflade og arkitektens redskaber, tegningen, med plan, snit og opstalt. Det var hensigten at bruge arkitektoniske begreber og omsætte disse til film.

I foråret 2009 tog jeg af sted, da jeg kom hjem handlede det ikke mere så meget om arkitektur…nu handler det om rum og erindring. I foråret 2011 tager en dansk familie afsted for at (gen)forenes med en israelsk familie. Nu med mere focus.

Jeg tror stadig på rummet som det genstandsbetinget.

Pilot  “From Bauhaus to Tel Aviv”